Акарите в матрака – защо се появяват и как да се спасим от тях?

Акарите са миниатюрни буболечки, приличащи на малки паячета, криещи се в зоната ви на комфорт, т.е. в леглото ви у дома. Те сериозно застрашават вашето здраве, причинявайки проблеми като кожна екзема, астма, дерматологични аномалии и алергии, УНГ аномалии. Това, което трябва да знаете за акарите, според специалистите е, че ако се съмнявате че имате такива, то по всяка вероятност, наистина ги имате.

Как да се справим с акарите

За съжаление, някои хора не успяват да видят акарите по домашните си матраци, с което губят ценно време за навременната борба с тях. Други пък са прекалено нехайни по този въпрос и оставят цяло ято акари денонощно да ги тормози, като този тормоз не е само последващ ефект върху здравето, а часове наред хапане и сърбеж по време на сън или по времето, когато се опитвате да заспите. В случай, че всичко това ви звучи познато, трябва да вземете мерки веднага. Трябва да спасите своите матраци от акарите още сега. Ето как да го направите и как да изгоните акарите от матрака си!

Ето как да премахнем акарите от матрака:

1. Пълна дезинфекция на вашите матраци е първата крачка, която трябва да направите. Уверете се, че по тях не е останала и прашинка. След това оставете стаята да се проветрява за няколко часа, за да осигурите на матрака си свежест и чистота.

►►Разгледайте протектори за матраци тук и техните цени

Почистване на матрак

2. Ако мислите, че не можете да се справите сами, потърсете специалисти. Можете директно да се обърнете към някоя служба срещу домашни вредители, но можете и да повикате професионална почистваща фирма. Тя ще е заредена с нужните препарати за матраци и ще унищожи идеалната за акарите мръсна среда.

3. Създайте мрак в стаята. Колкото повече слънчева светлина влиза в помещението, където спите, толкова по-уютно ще е на акарите да стоят в матрака ви. Ако е нужно, купете си хубави щори или завеси и ги пускайте през деня.

4. Поставете специално устройство или система (новите и модерни климатици имат такава функция) за прочистване и изсушаване на въздуха. Акарите обичат влагата и ако във вашето помещение тя надминава 75%, няма как да нямате гости в своето легло, рано или късно.

5. Купете си подматрачни рамки. Тези специални дървени устройства осигуряват допълнителна защита срещу акарите. А освен това те не са и скъпи, като се грижат и за цялостта и мекотата на вашия матрак.

Подматрачни рамки

6. Ако си мислите, че положението е трагично и непоправимо, направете каквото трябва – купете си нови матраци. Този път обаче не евтини матраци трябва да е вашата мисия, а матраци със специално покритие срещу прах и акари. Такива матраци можете да намерите сред богатите колекции на матраци НАНИ, матраци Магнифлекс, матраци Mattro и много други. Да, цената е малко по-висока, но това, за което плащате, си заслужава – здраве, комфорт и пълноценен сън!

За нищо на света не оставяйте нещата да се оправят от само себе, ако имате съмнение, че във вашите матраци живеят акари. Действайте по-бързо, защото те няма да си отидат, а напротив – ще се умножават и размножават със скоростта на светлината, която така обичат!