Време ли е за нов матрак?

Събуждате се уморени и схванати? Матракът ви е на вдлъбнатини или бучки? Или просто не спите добре? Ако отговаряте положително на тези въпроси, то е време да разгледате какво се предлага на пазара. В днешно време се предлагат множество модели и може би това ви обърква. Тук предлагаме няколко стъпки, които да следвате, за да ви улесним в избора на подходящ матрак.

Избор на матрак

Еднолицев или двулицев матрак?

Преди закупуването на матрак трябва първо да решите дали да бъде еднолицев или двулицев. Еднолицевите модели разполагат с вградена, дървена подматрачна рамка. Те могат да се използват само от едната страна.

►►Разгледайте еднолицеви матраци на промоция и техните цени

Двулицевите матраци се използват и от двете страни, като е нужно да го обръщате през определен период. Това осигурява по-дълъг живот на продукта и по-голям комфорт за вас. За изработката им се използват по-висококачествени материали, но е необходимо отделно да закупите подматрачна рамка.

►►Разгледайте двулицеви матраци на промоция и техните цени

Избор на матрак - еднолицев или двулицев

Сравнете видовете материали

При избор на нов матрак ще бъдете затрупани с купища информация относно материали, размери, цени и други, но това не трябва да ви плаши, тъй като ще ви се притечем на помощ. Тук може да прочетете описания на ядрата, от които може да е изграден един матрак:

Пружини

Пружините са няколко вида. Традиционният модел е тип Bonnell, който представлява множество закачени една за друга пружинки. Този вид предлага добро качество на ниска цена, но има един недостатък, ще усещате движенията на партньора си.

►►Разгледайте матраци с Бонел пружини и техните цени

Покет пружините са пакетирани индивидуално в текстилни джобчета и са независими една от друга. Това ви дава свобода на движенията, без да притеснявате партньора до вас. Те имат по-дълъг живот и предлагат по-голям комфорт.

►►Разгледайте матраци с покет пружини и техните цени

Избор на матрак - пружини

Полиуретанова Пяна

Полиуретановата пяна може да бъде с различна плътност. Колкото по-плътна е пяната, толкова по-твърд е модела, като обикновено е придружавана от слоеве омекотена пяна или мемори пяна. Предлагат се и модели с профилирани слоеве, които придават пружиниращ ефект.

►►Разгледайте матраци с полиуретанова пяна и техните цени

Избор на матрак - полиуретанова пяна

Латекс

Латексът, използван за изработката на матраци е смес от синтетичен и естествен. Той е порест материал, което осигурява необходимата циркулация на въздуха. Това предотвратява спарване и образуване на вредни микроорганизми. Тъй като латексът е висококачествен, цената на тези матраци е по-висока. Те се предлагат с много дълга гаранция, което доказва качеството им.

►►Разгледайте матраци с латекс и техните цени

Избор на матрак - латекс

Мемори Пяна

Предимството на мемори пяната пред полиуретана е, че предава мекота и ви обгръща. Обикновено се добавя слой с различна дебелина към по-стабилно ядро. Докато лежите тя се моделира спрямо тялото ви, а след като станете си възвръща формата. Мемори пяната поема тежестта и я разпределя по цялата си повърхност и това ви помага да се отпуснете максимално. Това облекчава болките в мускулите, които са били напрегнати през целия ден. Матраците с мемори пяна са от по-висок клас, което ги прави и по-скъпи. Но какво са няколко лева повече в сравнение с удобството, което ще ви предложат.

►►Разгледайте матраци с мемори пяна и техните цени

Избор на матрак - мемори пяна

Съвети

1. Легнете

За да разберете дали това е вашият матрак трябва да се отпуснете върху него поне за няколко минути. Легнете по гръб, настрани или заемете обичайната си поза за сън. Може да изпробвате матраци, изградени от различен материал, за да разберете към какво ядро да се насочите.

2. Проверете

Проверете различните оферти във физическите и онлайн магазините, както и услугите като доставка и условия на изплащане. Нищо чудно да ви предложат отстъпка или подарък.

3. Гаранция

Гаранцията може да ви даде много информация относно качеството на един матрак. Прочетете дали покрива цялостно продукта или само определени дефекти.

4. При Доставка

Проверете продукта дали отговаря на поръчания от вас модел, дали не е повреден при транспортирането, както и дали всички необходими документи са налични. Ако всичко е наред, грабвайте матрака и спете спокойно всяка нощ.