Сравнение между мемори пяна, латекс и полиуретан

Матраци от латекс и мемори пяна

Пенолатексът (Латекс) откликва по подобен начин, но е направен от много различни материали, в сравнение с мемори фоам (мемори). Има много прилики между пенолатексовите (латексовите) матраци и мемори фоам (мемори) матраците. Въпреки това, пенолатексовите (латексовите) матраци обикновено са по-твърди и по-еластични, отколкото мемори фоам (мемори) матраците. Някои хора може да предпочитат пенолатексов (латексов) матрак пред матрак с мемори фоам (мемори). И двата са хипоалергенни, предотвратяват задържане на прах и акари, заемат контура и формата на вашето тяло, и помагат за подобряване на спокойния и здрав сън.

►►Разгледайте матраци с мемори пяна

И двата вида матраци - латексови и мемори са с по-добра устойчивост в сравнение с други видове матраци. Тъй като те не разполагат с пружини или друг пълнеж, предоставят подкрепа на тялото по по-естествен начин. Латексовите и мемори фоам (мемори) матраците са най-добрият избор за хора, които са алергични и страдат от астма, защото тези матраци са прахо-устойчиви и противоалергични.
Подобряват кръвообращението в организма. На хората, страдащи от хронична умора и болки в гърба се препоръчва да използват мемори фоам матрак. И двата вида матраци, са добри в осигуряване на комфортен сън. В крайна сметка, това е личен избор на потребителя, в зависимост от специфичните нужди и това, което той намира по-подходящо за себе си.

►►Разгледайте матраци с латекс 

Сравнение между материалите

►►Разгледай матраци с полиуретанова пяна

Матраци от Полиуретанова пяна

Тези матраци се представят на базата на три фактора: продължителна експлоатация, удобство и подкрепа на тялото. Пенополиуретана датира от 1950-те години, като се използва за слой в традиционните пружинни матраци. Една от най-големите ползи от полиуретановата пяна е устойчивостта спрямо теглото на тялото. Недостатък е загубата на височина, поради умора на матрака с времето. Полиуретановата пяна като цяло губи между петнадесет и двадесет процента твърдост в течение на живота си, като предимно се случва в началото на жизнения цикъл на пяната. Това означава, че полиуретановите матраци малко, след като сте ги купили “улягат”, но не се променят много след това. Почти всеки матрак на пазара включва полиуретанова пяна. Този многостранен, предвидим материал е много полезен и може да осигури наистина удобен сън.