Матраци на топ цени за всички модели и размери от Mattro.net
0700 200 22 - Телефон за информация и поръчки

Безплатна доставка до всички села и градове!

Съвети

Измерване правилната височина на матрака

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Оценка 4.60 (30 гласа)
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Височина на матраци

При закупуване на нов матрак, от изключителна важност са не само използваните материали, външния вид и комфорта, а и точните размери, на които да се спрем. Размерът, който потребителя много често пренебрегва е височината на матрака. Винаги измерваме старателно дължината и ширината, но не височината, въпреки че, тя също е от особено значение.

 

►►Разгледайте всички модели еднолицеви матраци и техните цени

 

Размери на матраци - схема

 

►►Разгледайте всички модели двулицеви матраци и техните цени

Какво е значението на правилната височина на матрака?

На първо място, по-високият матрак ни гарантира, че тялото ни ще се намира максимално далече от пода, и съответно от праха и вредните влияния. Освен това, по-голямата височина предоставя  по-голям кофорт, заради по-дебелите слоеве на материалите и максималната опора на цялото тяло. Друг важен фактор, заради който трябва да подберете правилната височина на матрака, е вида на леглото ви. Преди покупка, задължително трябва да огледате леглото си и да вземете размерите му, за да прецените колко см има от ръба на леглото до подматрачната рамка, т.е. каква част от матрака ще влезе в него, и каква част ще остане отвън. Ако останалата извън леглото част на матрака е твърде голяма, е възможно матракът да се мести и по този начин да се чувствате неудобно по време на сън. Матракът не трябва да е твърде висок, ако рамката му ще се ползва с повдигащ механизъм, за да бъде повдигането легно и да не опира повдигнатия матрак в други мебели. 

 

►►Разгледайте всички модели топ матраци и техните цени

 

Височина на матрака

Как правилно да измерим точната височина на матрака?

За да получим точната височина на матрака не е достатъчно само да измерим от долната до горната част. Съществува специфичен начин за измерване на височината, към който специалистите съветват да се придържаме, за най-точни резултати. Като начало, трябва да поставите вашия матрак на абсолютно равна повърхност. Имайте предвид, че дори и най-малката неравност, може да бъде предпоставка за грешен размер. По диагонал на матрака се поставя дъска, или друг предмет, който да свързва диагоналите. След това, се измерва ъгъла на матрака, от поставения отгоре предмет, до повърхността, върху която е легнал матрака. По този начин ще получите най-точната височина, която както вече описахме, е от изключителна важност.

 

Измерване височина на матрака

Каква е стандартната височина на матрак?

Най-общо моделите матраци са високи между 16 и 30 см, с условието, че съществуват и изключения. Често еднолицевите матраци не са по-ниски от 16 см и не са по-високи от 23 - 24 см. При двулицевите матраци, тези граници са 18 см - 30 см, като и при двата вида най-често срещаната височина е 20 см. Имайте предвид също, че в най-честия случай, височината на матрака говори за неговото качество – например моделите от висок клас, са и с по-голяма височина.  В следващите редове ще ви опишем честите зависимости между височината и ядрото, като те са условни, а не точни закономерности.Повечето еднолицеви матраци от ниския ценови клас, които нямат пружини в ядрото си са високи 16 см, а пружинният им еквивалент  е 21 см. Моделите с вградена рамка, които се включват в средния клас са около 20 см, а тези от луксозния клас – между 21см и 24 см. Изключение правят матраци Вики, които предлагат по-високи матраци на по-ниски цени. При двулицевите матраци рядко ще намерите модел, който да е по-нисък от 18 см. И при тях височината на моделите от среден клас е между 19 и 22 см. По-високия клас матраци са с височина, започваща от 24 -25 см и достигат до 35 см при моделите на матраци ТЕД и матраци Магнифлекс. И тук, разбира се, има изключения и те са модели на матраци Блян, които са с височина 13 см, 15 см и 16 см. 

 

Правилно измерване височината на матрака

 

В заключение, ви молим да имате предвид, че височината на матрака не подлежи на промяна. Тоест всеки модел матрак има конкретна височина и не може да бъде произведен с различна. Изключение са някои модели на матраци Латекс ЕКОН, които се предлагат в 3 различни височини. Ако не сте сигурни каква височина на матрака ви е необходима, нашите консултанти с радост ще ви съдействат и ще ви предложат най-доброто, според вашите нужди!

Pin It