Защо трябва да си купим топ матрак?

Ако искате да подобрите комфорта на стария си матрак, трябва да заложите на подходящ топ матрак. Съществува съществена разлика между обикновените протектори за матраци и топ матраците. В първия случай, протекторът ще предпази от захабяване и зацапване. От друга страна, топ матракът ще придаде комфорт и ще изглади неравностите по стария матрак.

Когато избирате нов топер, не трябва да правите компромис с качеството. Обикновените протектори са на много по-ниски цени, сравнени с топ матраците.  Основна разлика е височината на продуктите. Топ матраците варират в рамките от 3-9 см.

Покупа на топ матрак - снимка

Как да изберем подходящ топ матрак?

Голямото разнообразие от различни модели топери понякога може да обърка представите ви, кое е най-доброто за вас. Представяме ви най-основните критерии, по които да изберете най-добрия модел.

Кой е най-добрият материал?

Първият аспект, по който трябва да изберете вашия топер, е неговата изработка. Памук, гъши пух, латекс, мемори пяна или вълна - изборът е ваш.

Топери с памук

Този материал е отличен влагоабсорбатор и не позволява задържането на влага. Изключително подходящ е за всекидневно използване и е чудесен избор за потребители, които страдат от алергии.

Покупка на топ матрак - снимка

Топери с вълна

Както се досещате, моделите изработени от вълна се препоръчват за зимния сезон. Този тип топери са предпочитани години наред и ще осигурят незабравим комфорт по време на сън.

Топери с латекс

Този материал се отличава с изключителна устойчивост и еластичност. Това е причината топерите, изработени от латекс да са много предпочитан продукт.

►► Разгледайте топ матраци с латекс

Топери с мемори пяна

Със сигурност това е един от най-предпочитаните материали, щом става въпрос за матраци и топ матраци. Мемори пяната е термочувствителен материал, който безупречно следва извивките на тялото и осигурява нужната опора и комфорт.

►► Разгледайте топ мараци с мемори пяна

Покупка на топ матрак - топер

Какви са предимствата на топ матраците?

Достъпната цена

С течение на времето, матраците могат да загубят качествата си. Неудобният матрак, може да доведе до болки в гърба или кръста. Закупуването на топ матрак ще подобри характеристиките на стария модел и всичко това на достъпна цена.

Покупка на топ матрак - руло

Компактност

Топерите са изключително леки и практични. Могат да се транспортират лесно от едно място на друго и да се съхраняват на руло, в зависимост от модела.

Като цяло, топ матраците са много подходящ продукт, който със сигурност ще повиши нивото на комфорт на стария и неудобен матрак.