Височина на възглавницата е важна за добрия сън

 

Височина на възглавница - възглавница Мемори пух

►► Разгледайте възглавница Мемори пух

В най-честия случай, наблягаме на избора на матрак, без да се замислим, че  аксесоарите също са много важни за здравословния сън. Случвало ли ви се е да се сдобиете с нов матрак, с огромно желание да си легнете, но отново да не се наспите добре? А пробвахте ли да смените възглавницата си? И ние така си помислихме. Сега вижте защо е толкова важно да определим правилната височина на възглавницата за нас.

►► Разгледайте възглавници на промоция

Фактори, с които да се съобразим, при избора на възглавница:

Анатомичните особености на спящия

Въглавницата не трябва да бъде по-висока от 17 см, дори и да бъде ползвана от висок човек с широки рамене, защото прекалено високата възглавница може да изкриви гръбначния стълб и да доведе до редица по-сериозни проблеми със здравето. За класическа височина на възглавницата се счита, ако тя е между 10 см и 14 см. 

Височина на възглавница - възглавница Relano Memory

►► Разгледайте възглавница Relano Memory с височина 12 см

Времето за ползване и предназначението на възглавницата 

Учени смятат, че сънят през деня не е толкова качествен, колкото през нощта. И все пак, ако ви се налага да спите през светлата част от денонощието, уверете се, че сте се снабдили с комфортни аксесоари, които да подпомогнат почивката ви. В други случаи, може да ползвате възглавница за четене или гледане на телевизия. За да държи главата ви изправена и в удобна поза, тя трябва да е висока възглавница. 

Темперамента на спящия 

Всички сме наясно, че всеки човек е различен, с индивидуални предпочитания и навици. Това, също е фактор, на който трябва да обърнем внимание. Например, ако сте човек, който многократно сменя позата си през нощта, би трябвало да разполагате с отделна възглавница за всяка поза, което на практика е неприложимо. В този случай, ви е необходима средно висока възглавница - около 12 см. Не случайно, при повечето производители преобладават възглавници с тези размери. Ако вашият случай не е такъв обаче, то тогава трябва сами да откриете комфортната за вас височина. 

Висока възглавница за четене

Как да определим дали възглавницата ни е с точната за нас височина?

Ако се събуждате с болки или схващания във врата, раменете или гърба, има голяма вероятност да спите на прекалено висока възглавница. Разбира се, тези неразположения могат да се дължат на заболявания, наследствени проблеми или пренатоварване през деня. Друг вариант да не се наспивате добре е скоро да сте сменили позата си за сън. Обърнете внимание и на това. Решението е много просто - направете си експеримент. Снабдете се с ниска, средно висока и висока възглавница и ги редувайте. Тази операция трябва да се повтори поне няколко пъти, за да имате конкретно наблюдение. Със сигурност този метод ще ви помогне да изберете своята височина и да се наспивате по-добре. В богатия каталог на Mattro.net много лесно може да изберете своята възглавница на ниска цена. Ние ще ви я доставим абсолютно безплатно до всяка точка в страната!