Външния вид на матрака - снимка

Естетически съвети за избор на матраци

Въпросът, който много от вас си задават, е едновременно логичен и не толкова: трябва ли домашните матраци да са красиви? И освен евтини матраци, има ли такова търсене като дизайнерски, стилни матраци? Истината е, че грозният матрак не би трябвало да е опция за вас. Наистина, нашите предпочитания в случая обикновено опират до комфорт и удобство, но истината е, че дори когато става въпрос за сравнително евтини матраци или дори преоценени намалени или изживяващи последния си живот като на изтичаща колекция, отново държим на естетическите качества. Просто така е устроен човек – той винаги ще се стреми към красивото и очарователното, към естетически издържаното и привлекателното. Въпросът е кои трябва да са онези критерии, които да определят съвременните матраци като красиви и атрактивни. Ето няколко естетически упътвания в тази насока....

►► Разгледайте матраци с цветен акцент от матраци Mattro

1. Има ли значение цветът на матрака?

В случай, че държите на нещо наистина оригинално и креативно, можете да прескочите частта с бели матраци. Те са стандартни, за някои дори доста банални. Затова, за да проявите малко повече артистицизъм в интериора на спалнята, винаги бихте могли да се спрете на сив, жълт и дори черен матрак. Макар такива модели да не са много евтини матраци, но ефектът, който можете да постигнете, си заслужава!

Външния вид на матрака - цвят

2. Орнаменти, декорация по матрака– нужно ли е?

Много пъти хората ни питат: защо домашните матраци да са кой знае колко украсени по повърхността си, след като ги покриваме със спално бельо? Ще ви кажем защо. Много често, леглото остава без бельо – защото се пере или освежава – а в други случаи, чаршафите са дизайнерски, т.е. по-къси, от които се подава част от десена на вашите матраци. Естествено, това са подробности, които биха притеснили по-педантичните хора. Но ако вие сте от тях, избирайте по-скоро семпли десени, ако обичате по-цветни чаршафи и обратно – оригинална декорация, при положение, че държите на едноцветното спално бельо.

►► Разгледайте матраци Magniflex

Външният вид на матрака - дизайн

3. Размерът на вашите матраци оказва ли влияние на крайната визия на спалнята?

Ако говорим за дебели и обемисти матраци, леглото ще придобие по-царствен, леко Винтидж или провинциален, а дори и класически средновековен вид. Но ако искате да се опрете на модерната концепция за минималистичен интериор в спалнята, тънките и фини матраци са по-удачният вариант. Някои дизайни на съвременни спални дори включват много ниски легла, от които стърчат големи матраци, за да се създаде ефекта „floor sleep” или така нареченото спане ниско долу на земята вкъщи. Този начин на сън, между другото, е приветстван и от медицинските експерти, според които е далеч по-здравословен от заспиването върху масивни спални и обемисти матраци.

►► Разгледайте аксесоари за спалнята

Външният вид на матрака - визия

Когато се спирате на евтини матраци, винаги погледнете дали видът им е съхранен, а естетическите качества – запазени – защото дори и да ги покриете с чаршафи, винаги ще знаете, че спите върху нещо нередно и не толкова съвършено, колкото го желаете! Разглеждайте внимателно всички матраци в магазина и се уверете, че сте сигурни в своя избор, преди да се бръкнете надълбоко в джоба, но в същото време не забравяйте, че не визията, а комфортът е важен за оформянето на вашия кът за сън!

Външният вид на матрака - комфорт