Топ грешки при избора на матрак

Кои са най-честите грешки при избора на матрак?

Без значение дали вече сте се спрели на определена марка матраци, например матраци Блян или сте готови с изискванията си и знаете добре какво искате и от какво имате нужда, винаги съществува риск за вашата покупка. Да си подбереш матраци за дома днес не е лесно защото пазарът е пълен с много алтернативи и объркване, а и защото не винаги сме наясно от какво зависи качеството на добрите матраци. Точно затова и много хора правят сериозни грешки, когато се отправят на пазар за матраци за дома. Вие обаче няма да направите тези грешки, защото днес ще разберете за най-често срещаните сред тях и сме сигурни, че ще направите всичко възможно, за да ги избегнете при бъдещето си пазаруване.

 

Грешки при избора на матраци - снимка

 

Ето ги и топ грешките, които да избягвате при избор на матраци за дома:

1. Компромисът с качеството за сметка на цената винаги е фатален!

Или казано с други думи – евтиното винаги излиза скъпо, когато става въпрос за матраци. Ако си купите най-евтиният матрак в един магазин е почти на 100% сигурно, че това е нискокачествен матрак и съвсем не най-добрият избор, който бихте могли да направите. Този матрак вероятно ще ви служи около една-две години и след като си купите още един такъв след този период, ще трябва да го замените след още 5 години. Сами можете да сметнете колко матраци ще купите в продължение на 10 години. За този период от време обаче, един качествен матрак, например от колекцията на матраци Блян, ще ви свърши отлична работа и няма да ви предаде или да се похаби!

►►Разгледайте висококачествени матраци Mattro и техните цени

2. Прекалено привързване към дадена марка може да ви изиграе лоша шега

Това, че споменахме матраци Блян, съвсем не означава, че те задължително са най-добрите на пазара днес (макар и наистина да са едни от най-добрите) и че лично на вас ще ви свършат чудесна работа. Напротив – не само матракът е строго индивидуален като технология, размери и функции, но и вашето тяло има своите нужди, които може да са различни от тези на съседа ви, препоръчал ви определена марка, към която сте решили да се придържате на сляпо.

 

Грешки при избора на матраци - размери

 

►►Разгледайте двулицеви модели матраци на Блян и техните цени

3. Покупката от неоторизиран магазин за матраци също не е препоръчителна

Гледаш ги, пише матраци Блян, но пък те съвсем не изглеждат като матраците у сестра ви. И как така, като марката е същата? Марката може да е същата, но по всяка вероятност вашата сестра е купила своите матраци Блян или директно от производителя, или от оторизиран негов дистрибутор, а от тук тя е и получила гаранция, че взима оригинален, качествен продукт, от който ще бъде доволна за разлика от вас, ако пазарувате от подозрителен магазин!

 

Грешки при избора на матраци - мемори пяна

4. Матраци с мемори пяна – това е единствената добра алтернатива! Да, ама не е точно така!

Голяма грешка е да смятате, че този тип матраци са единствената удобна и здравословна алтернатива за вас. Всъщност, те наистина са много добри и комфортни, но не са единствените качествени матраци на пазара. Нещо повече – в много случаи, някои хора се чувстват по-комфортно върху обикновен матрак, а мемори пяната не им е чак толкова по вкуса, а и по извивките на тялото.