Сънят е важен за пълноценния ден

Без да сме учени, без дори да сме правили изследвания и експерименти, всички знаем, че недоспиването през нощта води до понижено настроение и понижена работоспособност. На всеки от нас се е случвало да не можем да заспим веднага, защото събитията от изживяния ден все още ни вълнуват. Преживявали сме и неспокоен сън, често прекъснат от спонтанни събуждания или кошмари, което се случва пак по същата причина. А колко от вас са се събуждали схванати и с ужасни болки, които не утихват през целия ден? Значи знаете как се чувства недоспалият човек, как няма желание да върши нищо, как няма настроение, дори за ежедневните си дейности, да не говорим за забавление. Важно е да проумеем, че лошият сън наистина влошава качеството на живот, затова един от топ приритетите ни трябва да бъде подобряване на съня.

►► Разгледайте актуални промоционални продукти за сън

 

Как да се спасим от безсънието

Как да подобрим съня си?

От голяма полза, при желанието ни да спим по-добре, могат да бъдат правилните продукти за спалня. И тук не става дума само за матраците, а всичко друго, което ползваме - легла, подматарчни системи, възглавници, завивки, спално бельо. На първо място, ви съветваме, да не претупвате избора на правилните продукти. Дори и да смятате това за досадно задължение, дори да сте прекалено заети, отделете необходимото време и изберете най-правилните аксесоари за вас. Вслушайте се в моментното си сътояние, за да определените точните продукти. Запитайте се дали сегашните ви матрак и възглавница са твърде меки или прекалено твърди? Дали не оказват необходимата опора на някоя част от тялото ви? Защо не можете да заспите - заради събитията, развълнували ви през деня, или защото не ви е удобно? Къде ви боли, като се събудите? Ако сами си отговорите на тези въпроси, със сигурност ще знаете към какви нови продукти за спалня да се насочите.На пазара се предлага достатъчно голямо разнообразие от продукти, за да може всеки да намери своя.

Матраци за спокоен сън

Ако движенията на партньора ви по време на сън ви пречат да заспите, избере матрак с покет пружини. Тези модели създават множество независими опорни точки, и по този начин, вие ще имате независима половина от матрака. В случай, че страдате от заболяване на гърба или кръста, специалистите препоръчват малко по-твърдите матраци, които да държат гръбначния стълб в правилна позиция. Такива модели умело намаляват болките и схващанията. Винаги избирайте продукти за спалня с дамаски от естествени материи. С тяхна помощ ще намалите запарването или поява на обриви. При положение, че страдате от алергии или чувствителна кожа, на пазара се предлагат матраци с различна обработка, която да ви помогне. Като най-силно антибактериални продукти се препоръчват тези с канелена пяна или сребърни нишки, вплетени в дамаската. Отлична идея за страдащите от безсъние са продукти за спалня с нежен аромат на лавандула, който има успокояващо и унасящо действие. Ако все още ви е трудно да определите кой е правилният продукт за вас, професионалните консултанти на mattro.net с радост ще ви насочат. В нашия онлайн магазин може да откриете разнообразие от продукти на всички български и чуждестранни производители на най-ниски цени, а доставката им е напълно безплатна за всяко населено място в страната.

►► Разгледайте матраци с намаление до -75%

Съвети за подобряване на съня

Ако вече сте закупили иновативни продукти от естествени материали за вашата спалня, но все още не се наспивате добре? Уверете се, че полагате правилна грижа за помещението, в което спите и за матрака си. Проветрявайте своята спалня ежедневно, за да се предпазите от влага и прах, които със сигурност пречат на съня, а и на здравето ви. Ползвайте матрака си с ламелна подматрачна рамка, която да подпомага проветряването му, и го завъртайте поне два пъти в годината. Ако притежава сваляем калъф, го перете често, за да се предпазите от замърсявания, а ако няма - предпазвайте матрака с протектор от естествената материя, която ще предотврати запарване. Не използвайте мобилен телефон, компютър или таблет преди сън, защото вълните които те излъчват пречат на лесното заспиване. Не яжте тежки храни, не пушете и не употребявайте алкохолни напитки, непосредствено преди сън, те също не влияят благоприятно върху нашия сън. Специалистите препоръчват при проблеми със съня да слушате успокояваща музика или да четете книги, които ви карат да се чувствате добре. Сигурни сме, че ако последвате нашите съвети, ще си осигурите необезпокояван сън и ползотворно, изпълнено с емоции ежедневие!