Матраци НАНИ с ядро от KOVAFOAM

Матраци Нани с Kovafoam - лидер на пазара с производството на Memory Foam

KOVAFOAM е търговска марка, патентована от фирма Паралел ЕАД, под която се предлагат различни видове пяна на пазара. Паралел ЕАД е един от първенците в страната, що се отнася до конструиране и производство на висококачествена пяна, която не само влагат в продуктите за спалня, под марката матраци НАНИ, но и оборудват с тях много производители в България и чужбина. Пяната KOVAFOAM има различни разновидности, но безспорно най-приложимата при изработката на матраци, възглавници и топери е KOVAFOAM VISCO. Този вид пяна е по-популярна като мемори пяна, доусъвършенствана от  технолозите на Паралел ЕАД.

►► Разгледайте матраци НАНИ с Мемори пяна

Повече информация за материала мемори пяна 

Мемори пяната е първоначално създадена от НАСА през 60-те години на 20-ти век, за да създава повече удобство на космонавтите по време на излитане. След като проектът е обявен публично, много компании започват собствено производство на чудесния материал. В същността си, мемори пяната е вид полиуретанова пяна, с висока плъстност и специфична еластичност. При оказан натиск, пяната заема формата на тялото, а при липса на натиск - заема първоначалната си форма. Мемори фоам се влияе от топлината на тялото и още повече се нагажда към него. Освен това, зависи и от температурата в помещението - ако там е топло, ще е по-пухкава и мека, а ако е студено, ще се втвърди. Мемори пяната, с марка KOVAFOAM се произвежда по специална технология - на водна основа - която дава възможност структурата да е пореста, което пък от своя страна подпомага постоянния приток на въздух. Така пяната се предпазва от задържане на влага или бактерии. Материалите, използвани за направата на KOVAFOAM VISCO са безвредни за хората, дори и за такива с проявени алергии.

Матраци с мемори пяна

Матраци НАНИ с KOVAFOAM VISCO пяна

В състава на матраци НАНИ, фирма Паралел ЕАД използва само и единствено своите видове пяна. Такава е и ситуацията с KOVAFOAM VISCO, която е лесно съчетаема с други материали и е с широко разпространие и при еднолицеви матраци НАНИ, и при двулицевите.

Матрак Лаго

В ядрото на модел Лаго е вложена 4 см KOVAFOAM VISCO пяна, чиято цел е да създаде различно усещане на втората страна на матрака. Освен това, мемори пяната подсилва ортопедичния ефект на по-плътните слоеве в матрака, и създават естествена позиция на спящия.

Матрак Бахама Мемори

Матрак Бахама Мемори е по-скоро анатомичен матрак, който ефектно обгръща тялото по време на сън, благодарение на слой от цели шест сантиметра мемори пяна. В модела са вложени още полиуретанова пяна и сребърни нишки в тестила. 

Матрак Сирена Фреш Мемори

Матрак Сирена Фреш Мемори е луксозен ЕКО матрак, който се препоръчва за потребители, склонни към алергии. При този матрак мемори пяната е 3 см, но е капитонирана в дамаската. По този начин е по-близо до тялото, съответно реагира по-бързо на телесната температура и създава нежно, омекотено усещане. Съчетана е със слой ULTRAFLEX пяна с висока плътност.

Матрак Сирена Фреш Мемори с Kovafoam

Матрак Сирена Мемори 

Моделът е оборудван с цели 4 см мемори пяна, съчетана с пяна УЛТРАФЛЕКС. Матрак Сирена Мемори е със средна степен на твърдост, към мек и е получил златен медал за комфорт.

Матрак Аруба Мемори

В модел Аруба Мемори е заложено на най-предпочитаната комбинация сред клиентите - покет пружини с мемори пяна. KOVAFOAM VISCO отново е с 4 см и в съчетание с покет пружините, по перфектен начин описва персоналните извики на спящия и му създава огромно удобство.

Еднолицев матрак Понто Мемори

Еднолицевият матрак Понто Мемори е класически непружинен еднолицев матрак, който е съчетание от полиуратанова пяна и 2 см мемори пяна. Създаден е специално за всички любители на запомнящия извивките материал, тъй като се ползва целогодишно само от едната страна!