Видове материали използвани от матраци ТЕД

Сигурни сме, че няма българин, който да не е чувал марката матраци ТЕД! Фирмата е специализирана в производството на комфотни и достъпни като цена продукти за всяка спалня. Не е случайно, че производителят получава престижната титла Любима марка на България за 2015-та година. Вече повече от две десетилетия ТЕД-БЕД ЕАД осигурява най-доброто усещане по време на сън на стотици потребители, не само в страната, а и в много европейски страни. През 2016-та година се появи настоящата колекция матраци и легла, с марка ТЕД, които се характеризират с модерни технологии и изключително високо качество на изработка. За тяхното конструиране, високо образовани технолози използват не просто стандартни материали, а подобрени и оптимално усъвършенствани. Сред тях са няколко типа пружини, както и няколко вида пяна, обоготени с различни минерали или екстракти. 

Материали, използвани при матраци ТЕД

Видове пружини в състава на матраци ТЕД

Мултипокет пружини

Мултипокет системата се състои от над 400 пружинки на кв.м, които си взаимодействат с тялото, естествено осигурявайки му най-правилната позиция, без да го карат да се напасва към тях. Това, разбира се, предпазва от схващания или болки, от некомфортна позиция на сън. Мултипокет пружините осигуряват множество независими опорни точки, не само между различните части на тялото, но и между партньорите, които споделят един матрак. При всички матраци с марката ТЕД мултипокет пружините са индивидуално обвити в отделни джобчета от здрав текстил спунбонд. Те, гарантирано, не изскачат, не се допират една до друга и не издават неприятни звуци.

►► Разгледайте матраци на ТЕД с покет пружини

Микропокет пружини

Микропокет са пружини с по-малки размери от мултипокет пружините, съответно са повече на брой на кв.м. И по този начин, повече са и опорните точки за тялото. Поддръжката на спящия е много деликатна, а еластичността им е висока. Този вид пружинни системи имат минимално съпротивление, при движение на тялото. Така отпочиването през нощта е спокойно, а събуждането с усмивка - гарантирано!

Нанопружини

Нанопружинките са най-иновативната пружинна система, състояща се от множество пружинки, характеризиращи се с малки диаметър и височина. Обикновено разположени на повърхността, нанопружините осигуряват ефирно усещане и още по-голям комфорт на спящия. 

Бонел пружини 

Системата Бонел е позната от дълги години в сферата на производството на матраци, поради своята изключителна издръжливост. Стоманените пружини са устойчиви, дори и при по-високи и по-интензивни натоварвания, затова са често предпочитани за хотелски обзавеждания. Те осигуряват правилна поза на гръбначния стълб и така предпазват тялото от схващане. Освен това, матраците, в чието ядро са включени бонел пружини, са несравнимо проветриви.

►► Разгледайте матраци на ТЕД с бонел пружини

Пружини - матраци ТЕД

Видове пяна в състава на матраци ТЕД

Полиуретанова пяна 

Този вид пяна е още един материал, който е много широко разпространен в производството на матраци и топери. Полиуретанът е с високо проветрива структура, което го предпазва от мухлясване или задържане на влага и акари. Предлага добра ортопедична опора на гърба и кръста - зони, в които най-често се появява напрежение и болка.

Високоеластична пяна

Още позната като HR пяна, материалът създава добра анатомична подкрепа на тялото, благодарение точно на високата степен на еластичност, която притежава. Високоеластичната пяна равномерно разпределя тежестта на тялото по повърхността на матрака, предлагайки повече стабилност.

Латекс

Латексът е най-гъвкавата пяна от всички на пазара. Тя елиминира напрежението, дори при въртене по време на сън. По този начин, тялото отпочива много по-добре. Еластичността на пенолатекса е причина, латексовите матраци да са изключително здрави и с висока гаранция.

►► Разгледайте матраци на ТЕД с полиуретанова пяна

Матраци ТЕД - видове пяна

Видове мемори пяна, използвани при матраци ТЕД

Мемори пяна

Материалът отдавна е познат в индустрията за създаване на матраци със своята адаптивност и термочувствителност. Под въздействие на телесната температура, мемори фоам нежно се оформя, спрямо извивките на тялото и създава повече комфорт и мекота по време на сън.

AquaMemory

Аква е вид мемори пяна с подобрени характеристики. Аква мемори пяната е с по-висока еластичност, реагира на по-ниска температура от стандартната мемори пяна и създава усещане за лекота, сякаш спящия се носи над водата. Освобождава напрежението и е с висока проветривост.

►► Разгледайте матраци на ТЕД с мемори пяна

Матраци ТЕД - мемори пяна

Видове пяна, обработени с минерали или натурални екстракти, в състава на матраци ТЕД

ZeoFoam пяна

ZeoFoam е пяна, преминала специална обработка със зеолит. Минералът е добре познат, главно с детоксикиращите си и тонизиращи организма свойства. Самата пяна е с пореста структура, която с лекота абсорбира влагата и отблъсква микроорганизмите, което предпазва спящия от изпотяване и алергии.

AmbraFoam пяна 

Пяната AmbraFoam е обработена с кехлибар, който е страхотно средство за справяне със стреса и с лекота извежда токсините от организма. Освен това, влияе благоприятно върху нервната система и общото благосъстояние на тялото и ума. Пяната се характеризира с висока гъвкавост, което осигурява на спящия комфортно анатомично усещане.

NeroPur пяна

Нероли е цвят от портокалово дърво, широко разпространен в козметичната и СПА индустрията. За първи път се използва в матраците от ТЕД-БЕД ЕАД. Нероли имат успокояващо, ароматерапевтично действие върху организма, като подпомагат по-дълбокия и по-качествен сън. NeroPur пяната има много лек, ненатрапчив цветен аромат и естествена еластичност, с които осигурява необезпокоявани сънища.

Cool Gel пяна

Cool Gel пяната представлява мемори пяна, в чийто състав са добавени капчици охлаждащ гел, който поддържа прохладна и свежа среда за сън, без да допуска спарване или изпотяване. Гелът подпомага по-голямата адаптивност, както и мекота, на пяната.

Матраци ТЕД - пяна с минерали

Естествени материали, използвани в дамаските на матраци ТЕД

Памук 

Памучните влакна, използвани в дамаските на матраци ТЕД, притежават естествена мекота, нежни са към кожата и предлагат висока степен на влагоабсорбация. Матраците с памучни дамаски са изключително подходящи за деца, хора с алергии, или с чувствителна кожа.

Бамбук

Бамбуковите нишки са с естествен влагоабсорбатор, който вложен в дамаската на матрак, предпазва от изпотяване. Освен това, бамбукът е противоалергично свойство, което действа благоприятно на кожата и й осигурява нежно и меко усещане.

Матраци ТЕД - дамаски

Вълна

Вълната е много извстен материал, основно с перфектните си изолационни свойства. Осигурява топлина през зимата и хлад през лятото. Изключително е подходяща за капитонаж на луксозни матраци, заради пухкавия обем, който придава на дамаската.
С настоящата колекция, матраци ТЕД затвърждават все повече общоприетото схващане, че именно те са номер едно производител на матраци в страната. Във всеки от техните нови матраци са вложени по няколко от споменатите материали, съчетани по най-перфектния начин. Резултатът е налице - висококачествена колекция, в която всеки потребител може да открие своето кътче за перфектна почивка.