ПРОТЕКТОР за МАТРАК на ТОП цени, непромокаеми за бебе 404 Продукта не е открит
Матраци на топ цени за всички модели и размери от Mattro.net

Протектор за матрак

Протектори за матраци - как да изберем подходящия?

Всеки производител на качествени продукти за спалня, без оглед на ценовия клас, неминуемо има в портфолиото си поне един модел такъв протектор. Но, изхождайки от нашия дългогодишен опит с клиенти, знаем, че не всеки потребител знае какво представлява и какво служи този артикул, затова смятаме за свой дълг да ви дадем някои насоки. А ползването на протектори е много полезно, особено ако диванът или матракът са нови и желаете да ги ползвате възможно най-дълго.

Протектори за матраци

Какво представляват протекторите и каква е тяхната фунция?

Протекторите за матрак имат не леката задача да предпазят вашето място за почивка от зацапване и захабяване на дамаската. Те представляват стелка, с незначителна дебелина около 1-2 см, която се поставя по повърхноста, под спалното бельо, за да сте спокойни, че нищо няма да се случи на текстила. Все пак някои петна са доста трудни за премахване и няма препарати, които изцяло да щадят дамаската, а всеки от нас цени своето време, затова е добре да се предпазим навреме.

Какви видове съществуват?

На пазара се предлагат няколко вида протектори, като те се различават по същност и фунция, или по начин на захващане. Разбира се, те се различават и по своята цена, като целта е да има по нещо за всеки потребител.Според начина на захващане, може да откриете с ластици, или такъв с борд. Първият вариант е с ластици в четирите края и се захваща неподвижно за матрака, без никаква опастност от разместване. Неговият минус е, че покрива само горната част, но пък обикновено е с по-ниска цена. Другият вид протектори  обхваща и борда му, като напълно го защитава от каквито и да е замърсявания. 

Протектор Violeta - снимка категория

Според вида на защита, която предлагат, протекторите се делят на два вида - обикновени и непромокаеми. Вече обяснихме функцията на обикновените, затова тук ще се спрем само на тази на непромокаемите. Те предпазват вашия матрак от навлизане на каквито и да е течности към ядрото. Този вид са подходящи в случай, че в леглото спи бебе, възрастен човек, или домашен любимец. Непромокаем протектор за матрак може да ползвате и ако обичате да пиете сутрешното си кафе, или да закусвате в леглото. Друго приложение е и в хотелския бизнес, където е необходимо леглата да се запазят в отлично състояние за много дълго време.Обикновено, протекторите се изработват от памук и полиестер, за да не запарват, но и да бъдат достатъчно еластични, защото в повечето случай са универсални – за матраци с различна височина. Такива са моделите на матраци ТЕД и матраци НАНИ, тъй като са предвидени за масовия потребител. Малко по-луксозни модели, с бамбукови или евкалиптови нишки, осигуряващи пълна влагоабсорбация, предлагат малко по-луксозни брандове, като Магнифлекс и Mollyflex. Някои марки предлагат и непромокаеми протектори за възглавници, които отново са особено подходящи за малките деца, както и при възрастни с по-обилно изпотяване, по време на сън. Такива продукти може да откриете от Блян и Happy Dreams.

Протектор Magnetotherapy - снимка категория

В какви размери се предлагат?

Различните протектори се предлагат във възможно най-разнообразни размери, тъй като са подходящи за широк кръг от потребители, както вече уточнихме. Най-малките от тях са тези за възглавници – 50 х 70 см.Моделите, които са за матраци, обикновено започват от 60/120 см – размер за най-малките бебета, а най-големите размери са 200 х 200 за т.нар. king size легла. Повечето протектори за матраци се изработват и в нестандартни размери, по индивидуална поръчка на клиента. Всички предлагани протектори за са специално обработени, за да не причиняват алергични реакции, в случай, че страдате от дихателни проблеми или чувствителна кожа. Напълно безвредни са и за малки деца, тъй като са нежни към деликатната ум кожа. В mattro.net ще откриете много богато разнообразие от обикновени и непромокаеми протектори за матраци. Ако все още не сте сигурни какъв да изберете, не се колебайте да поискате съвет от нашите онлайн консултанти. Предлагаме бърза поръчка, без излишни стъпки и напълно безплатна доставка в цялата страна!