Матраци на топ цени за всички модели и размери от Mattro.net
0700 200 22 - Телефон за информация и поръчки

Безплатна доставка до всички села и градове!

Матраци Resta

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Оценка 3.67 (3 гласа)
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Матраци Resta - лого

Матраци Resta

 

 

Матраци Resta е компания с 9 годишен опит в ритейла на продукти за съня. На база на дългогодишния опит на компанията, като лидер в онлайн продажбите на румънския пазар и над 40 000 доволни клиенти, в началото на 2013 година, фирмата започва производство на собствена марка матраци под името RESTA. Всички продукти са създадени и произведени след мащабни анализи и проучвания върху това от какво имат нужда потребителите и какво търсят. Идеята на компанията е с оптимален продуктов каталог да задоволи търсенето от клиентите и да отговори на всеки вкус. Продуктите, които се изработват са от полиуретан, мемори пяна, пенолатекс и латексиран кокос. Разнообразната гама от матраци се предлага в над 20 размера. Материалите, които използва компанията за израбока на матраци Resta, са от най-високо качество, произведени от лидерите в съответните отрасли. Основната цел на компанията е да осигури на клиентите си здравословен и ползотворен сън чрез най-модерни технологии и материали, интензивни проучвания и изследване на нововъведенията в производството на матраци.
Екипът на марката е млад и амбициозен, готов да задоволи всички изисквания на клиентите и да им осигури спокоен сън.

Матраци Resta - снимка

Видове материали, използвани от матраци Resta

1. Полиуретанова пяна

Този вид матраци са изработени от един или повече пласта полиуретан, които могат да бъдат с различна плътност, конструкция или цвят. Колкото е по-голяма плътността на пяната и броя на пластовете в матрака, толкова по-добре за качеството на този вид матраци. Някои от пластовете пяна може да са профилирани, с цел по-голяма еластичност, и за да се получи ефекта на пружината без наличието на такава.

2. Латекс (Пенолатекс)

Това е един съвременен и иновативен материал, използван в производството на матраци. Произходът на пенолатекса е от влажните джунгли на Южна Америка от сока на дърво на име Hevea Brasiliensis, което местните наричат каучук. Съвременните латексови матраци са комбинация от синтетичен и натурален латекс. Този материал е с пореста структура, осигурява нормална циркулация на въздуха в матрака и предпазва от мухлясване. Латексът приляга към формата на тялото, така се гарантира правилното положение на гръбначния стълб. По този начин не се натрупва напрежение в тялото.

3. Мемори пяна (Memory foam)

Мемори пяната е иновативен материал, измислен от НАСА през 70-те години на миналия век за скафандрите на астронавтите, за да ги пази от претоварване при излитането, защото ги обгръща. В производството на матраци Мемори пяната е модерен материал, и макар от скоро да се използва, бързо придоби популярност, поради комфорта, който предоставя. Мемори пяната реагира на температурата на тялото и запомня неговата форма. Обгръщайки тялото, мемори пяната предоставя свобода на движенията и чувство на безтегловност и уникален комфорт. Мемори пяната е мек материал и затова се комбинира и с други видове пяни, за да се постигне различна твърдост. Обикновено мемори пяната се намира в матраците като пласт от 2, 3, 4, 5, 6 см, колкото по-дебел е слоя мемори пяна, толкова по-меко ще е усещането. 

4. Кокосова койра

Стопроцентов естествен, екологичен материал, който се произвежда от влакната на кокосовия орех. Притежавайки бактерицидно свойство, койрата не гние при никаква влажност, като запазва своята жилавост. Койрата е антиалергичен продукт и се използва, като един от най-твърдите материали при матраци. Обикновено слоевете, които се използват в направата на матраци са тънки, осигуряващи ортопедично положение на тялото.
Всеки продукт на Матраци Resta има подробно описание на състава и материалите, от които е направен.

Матраци Resta - характеристики

Всички продукти на матраци Resta притежават калъф с цип. Така калъфите може да се свалят и да се перат в домашни условия. Нещо, което е изключително предпочитано сред потребителите, защото така се постига максимална хигиена и антибактериална среда.

Матраци Resta - цип

 

Pin It