МАТРАЦИ на ТОП ЦЕНИ за всички модели и размери от Mattro.net
0700 200 22 - Телефон за информация и поръчки

Безплатна доставка до всички села и градове!

Съвети

Матраци от мемори пяна срещу матраци с пружини

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Оценка 5.00 (6 гласа)
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Пружини срещу мемори пяна - снимка

Каква е разликата между пружинни матраци и матраци с мемори пяна?

Замисляли ли сте се за разликите между видовете матраци? Еднакви ли са? Какво значение има от какво са направени? Какви са недостатъците на един вид, а предимствата на друг? И наистина, помислете за минута, какво ли ще е усещането ако легнете и се отпуснете върху голи пружини? И защо ли слагането на каквото и да е върху тях се счита за по-добър вариант? Създаването на спиралната пружина за матрак за първи път е патентовано през 1865 г. В следващите 140 години по оригиналния дизайн са направени едва няколко малки и несъществени промени. Съгласете се, не е ли правилно и желателно да се намерят нови идеи и материали за подобряване качеството на матраците, на които прекарваме 1/3 от живота си?

Мемори пяна

Разгледай матраци с мемори пяна на ниски цени
Виж тук

Какви са предимствата на мемори пяната пред пружините?

За да ви помогнем да разберете разликата, ще ви опишем съществените различия между обикновените матраци със спирална пружина и матраците с мемори пяна. Основната и съществена разлика е в цялостната поддръжка, която оказват на вашето тяло. Едно от предимствата на матрак с мемори пяна е по-добрата, цялостна подкрепа на тялото ви. Матраците от мемори пяна и матраците с пружини се различават значително в това отношение. Моделите матраци с пружина карат тялото ви да се приспособи към повърхността. Наподобява натиск и отскок, отвръщане от натиска. Натискът или силата, с които тялото притиска пружините в матрака, е упражнено и върху тялото ви. Вие натискате надолу, пружините се свиват, и от своя страна оказват натиск обратно към вас, опитвайки се да се разпънат.

Пружини

Разгледай матраци с бонел пружини
Виж тук

На матраците със спирална пружина, тялото ви трябва да се адаптира към формата на матрака. Това е и най-честата причина за болки в мускулите и скованост, когато се събуждате на сутринта. Матракът от мемори пяна ви дава точно обратното. Този вид матрак се приспособява и привиква към вашето тяло. Затова когато легнете на такъв матрак ще усетите как повърхността му се променя, за да даде най-добра опора на тялото ви, оставяйки ви с усещане за пълен релакс. Пружините не се съобразяват и приспособяват, те не могат да пренесат тежестта на тялото ви равномерно по цялата повърхност на матрака.

Легло - снимка

Разгледай матраци с покет пружини с намаление
Виж т
ук

Друга съществена разлика е температурната чувствителност. Матраците от мемори пяна имат способността да реагират на различни температури. Мемори пяната усеща температурата на тялото ви и съобразно нея остава твърда или омеква. Това ви оставя с хубаво уютно чувство, сякаш ви обгръща мека топлина. Матраците със спирална пружина не са в състояние да осигурят подобна подкрепа и комфорт. Те не могат да реагират на топлината на тялото ви.
Когато планувате покупка на нов матрак, ако все още не сте сигурни в избора си, отидете до близкия магазин за матраци, за да изпробвате и двата вида. Отделете време да полежите на матрак с пружини и на матрак от мемори пяна, за да се уверите сами, че няма място за сравнение в нивата на комфорт.

Pin It